Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ο «ΠΑΛΑΙΜΩΝΑΣ» ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ…

Σάββατο,  30/10/2010.

          Η ανδρική ομάδα του ΚΑΟΚ ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ στην Κόρινθο έκανε τη μεγάλη ανατροπή και κέρδισε τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ «ΚΟΡΙΝΘΟΥ» στο τοπικό ντέρμπι με σκορ 49-47. Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, οι άνδρες του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ δείχνοντας πάθος και χαρακτήρα κέρδισαν ένα παιχνίδι που φαινόταν χαμένο, παίρνοντας τους πολύτιμους 2 βαθμούς της νίκης.

          Οι παίκτες του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ μπήκαν επιπόλαιοι στο παρκέ και επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να πάρουν ένα σερί 0-8 στο πρώτο πεντάλεπτο. Εκεί ήταν η ώρα να αντιδράσει η ομάδα και παίζοντας μία δυνατή άμυνα κατάφερε να μειώσει τη διαφορά και να τελειώσει το δεκάλεπτο με σκορ 12-16. Στο 2ο δεκάλεπτο ο ΠΑΛΑΙΜΩΝΑΣ συνέχισε την καλή άμυνα αλλά είχε αστοχία στις επιθετικές ενέργειες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στα αποδυτήρια με σκορ ημιχρόνου 14-25 (!!!...) και ένα προβάδισμα 11 πόντων για τη φιλοξενούμενη ομάδα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο προπονητής του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ άλλαξε την αμυντική του τακτική περιορίζοντας την αποτελεσματικότητα των επιθέσεων του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ, ενώ με πρωταγωνιστή τον Κρητικό, κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου στους 8  πόντους (26-34).

Στο 4ο δεκάλεπτο οι παίκτες του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ αποδείχθηκαν πιο έμπειροι από τους αντιπάλους τους, ενώ ο Κώστας Χαριτάτος φάνηκε ότι ήταν ο μόνος που πίστευε στη νίκη, κάτι που το πέρασε και στους παίκτες του. Έτσι 1 λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα ο ΠΑΛΑΙΜΩΝΑΣ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ και έκλεψε κυριολεκτικά τη νίκη από τους αντιπάλους τους.

Το φίλαθλο κοινό του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ απαρτιζόμενο κυρίως από γονείς και παιδιά της ακαδημίας μπάσκετ, έκανε αισθητή την παρουσία του στην κερκίδα του Κλειστού Γυμναστηρίου Κορίνθου.  Επιπλέον παρόντες ήταν όλοι οι παράγοντες και προπονητές του νομού μας που σχετίζονται με το άθλημα.  

Η διαιτησία των Καραλή  &  Πετρόπουλου  ήταν καλή, παρ’ όλη την αντικειμενική δυσκολία που είχε ο αγώνας.
Δεκάλεπτα : 12-16,  2-9,  12-9,  23-13.

ΠΑΛΑΙΜΩΝΑΣ (Χαριτάτος):   Σταματόπουλος Ν.,  Σταματόπουλος Αλ.,  Σβαρδάγκαλος 10(2τρίπ.),  Κωνσταντίνου,  Μπαλτζής Π. 3(1τρίπ.),  Μώρος,  Μπαλτζής Δ. 11(1τρίπ.),  Δανίκας,  Κουρούπης,  Παζαράς 9(1τρίπ.),  Κρητικός 14,   Ματιάτος 2.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Λαζάρου)Χαραλαμπίδης ,  Φερεντίνος 13(3τρίπ.), Κεφάλας,  Παπαγεωργίου 5(1τρίπ.),  Γιωτάκος,  Κατσιέρης 2,  Παγίδας,  Αριφάκος 8,  Χαϊδεμένος,  Μελάς 3,  Σιώκος 16.

         
Ο επόμενος αγώνας για την ομάδα του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ είναι με τον ΑΡΙΣΤΕΑ ΑΡΓΟΥΣ, το Σάββατο 6/11/2010 στο Κλειστό Γυμναστήριο Άργους, στις 20:00.