Σάββατο 5 Ιουνίου 2010


Ο ΠΑΛΑΙΜΩΝΑΣ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΙΝΙ-ΑΓΟΡΙΩΝ.


Σάββατο, 29/5/2010.

H ομάδα του Κ.Α.Ο.Κ.-ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ στα πλαίσια του πρωταθλήματος αγοριών - μίνι, συνέτριψε την αντίστοιχη ομάδα του ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Γ.Ε.Α. ΝΑΥΠΛΙΟΥ με σκορ 74-52. Ο αγώνας ήταν ο τελικός και έγινε στο Κλειστό Γυμναστήριο του Λεχαίου.

Σημειώνουμε ότι στο πρωτάθλημα μίνι συμμετέχουν αγόρια ηλικίας μέχρι 13 ετών.

Οι παίκτες του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και επέβαλαν το ρυθμό τους, δείχνοντας στους αντιπάλους τους από νωρίς ότι το τρόπαιο του πρωταθλητή θα έμενε στην Κορινθία. Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την ομάδα της Κορίνθου να έχει πάρει διαφορά 16 πόντων. Οι παίκτες της Γ.Ε.Α. όμως αντέδρασαν στο δεύτερο δεκάλεπτο και μείωσαν τη διαφορά στους 12 πόντους (σκορ ημιχρόνου 38-26).
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου προσπάθησε η ναυπλιώτικη ομάδα να συνεχίσει την αντεπίθεσή της, μειώνοντας τη διαφορά σε 9 πόντους. Αυτό όμως ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει, αφού οι παίκτες του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ με πάθος και πίστη για τη νίκη μεγάλωναν συνεχώς τη διαφορά φθάνοντάς την στους 22πόντους και κάνοντας τους αντιπάλους να χειροκροτούν στο τέλος της αναμέτρησης τους άξιους πρωταθλητές.

Την απονομή των μεταλλίων και του κυπέλου του Πρωταθλητή έκανε το μέλος του προεδρείου της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αργολιδοκορινθίας (Ε.Σ.Κ.Α.Κ.) κα Νινέτα Μάρρα.
Από τη νικήτρια ομάδα της Κορίνθου διακρίθηκαν όλοι οι παίκτες αφού έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Ξεχώρησαν λίγο περισσότερο οι Μίσιος, Σούκουλης,& Γόγολας Γ., που όλοι τους πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων.

Την ομάδα του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ καθοδήγησε από τον πάγκο ο παίκτης της ανδρικής ομάδας Σταυρόπουλος Ιωάννης.

Πολύ καλή η διαιτησία του Πετρόπουλου. Δεκάλεπτα : 24-8, 14-18, 15-8, 21-18.

ΠΑΛΑΙΜΩΝΑΣ: Κωνσταντίνου Μαρίνος 2, Σκούρας Χρήστος 7, Γόγολας Γιώργος 15, Σούκουλης Βασίλης18, Σμυρνής Παναγιώτης 6, Κολαϊτης Άγγελος, Μίσιος Παναγιώτης 17, Λειβαδίτης Δημήτρης 5, Μπεκιάρης Νίκος 4, Τσιχριτζής Γιώργος, Σιάχος Κώστας, Κανατσούλης, Ιωάννου, Γκιώνης, Παπαδόπουλος Κώστας.

ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Γ.Ε.Α.: Καρανάσιος Λ. 10, Μάρκου 7, Καρανάσιος Αθ. 8, Στεργίου 7, Τζιωρτζιόπουλος, Αθανασόπουλος, Αντωνιάδης, Παλλαδινός 12, Μπαρούτας 4, Σταυρόπουλος, Τσιαβάς, Ζυμπίδης 4.

ΜΕ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ Η ΠΑΜΠΑΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ ΣΤΕΦΘΗΚΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΟΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.


Κυριακή, 30/5/2010.

Ο ΚΑΟΚ-ΠΑΛΑΙΜΩΝΑΣ στα πλαίσια της τελικής φάσης του παμπαιδικού πρωταθλήματος Αργολιδοκορινθίας, νίκησε την αντίστοιχη ομάδα του ΟΙΑΚΑ-ΝΑΥΠΛΙΟΥ με σκορ 68-51. Ο αγώνας έγινε στο Κλειστό Γυμναστήριο της Κορίνθου και ήταν θεαματικός.

Το παιχνίδι ήταν ο δεύτερος και επαναληπτικός τελικός, μετά την ήττα με διαφορά 14 πόντων που γνώρισε η ομάδα της Κορίνθου στο Ναύπλιο την περασμένη Κυριακή. Έτσι ο ρόλος των παμπαίδων του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ ήταν πολύ δύσκολος, αφού έπρεπε να κερδίσουν με 15 πόντους τουλάχιστον για να στεφθούν πρωταθλητές.

Η ομάδα είχε προετοιμασθεί όλη την εβδομάδα πολύ καλά τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά για αυτό το παιχνίδι. Σε αυτό βοήθησαν όλοι οι προπονητές του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ που ασχολούνται με αυτή την ομάδα: Σταυρόπουλος Ιωάν., Παζαράς Αλ. & Σταματόπουλος Ν. Έτσι στον αγώνα μπήκε αποφασιστικά η ομάδα της Κορίνθου όπου παίζοντας μία αποτελεσματική άμυνα εξουδετέρωσε τους αντιπάλους της, οι οποίοι για 8 λεπτά δεν είχαν σκοράρει. Το ίδιο συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου πλέον ο στόχος της κατάκτησης του πολυπόθητου τροπαίου του πρωταθλητή, άρχισε να γίνεται ορατός αφού η διαφορά είχε διακυμάνσεις από 10-18 πόντους υπέρ του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ. Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε την κορινθιακή ομάδα να προηγείται με 16 πόντους (31-15).

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΟΙΑΚΑΣ έκανε μία αντεπίθεση και μείωσε τη διαφορά στους 9 πόντους υπέρ του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ. Ο παίκτης της παιδικής ομάδας Νικολάου Οδυσσέας απέδειξε ότι ήθελε το τρόπαιο περισσότερο από κάθε άλλον, αφού στο τέταρτο δεκάλεπτο βάζοντας τους 22 από τους 24 πόντους του δεκαλέπτου για την ομάδα του, διαμόρφωσε το τελικό σκορ και την πολύτιμη διαφορά των 17 πόντων.

Στο τέλος του αγώνα μετά τους ξέφρενους πανηγυρισμούς, έγινε η απονομή των ασημένιων μεταλλίων στην αξιόμαχη ομάδα του ΟΙΑΚΑ-ΝΑΥΠΛΙΟΥ, καθώς και των χρυσών στους πρωταθλητές παμπαίδες του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ. Το κύπελλο του πρωταθλητή σήκωσε πανάξια πρώτος ο πολυτιμότερος παίκτης του τελικού και αρχηγός της ομάδας της Κορίνθου Νικολάου Οδυσσέας. Τις απονομές έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ Σταματόπουλος Κώστας. Σημειώνουμε ότι η ομάδα της Κορίνθου κατακτά για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο το συγκεκριμένο τρόπαιο, και προστίθεται και αυτό σε αυτά των Παίδων και Μίνι-αγοριών, καθιστώντας τον ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ την κορυφαία ομάδα στα τμήματα υποδομών των αγοριών σε όλη την Αργολιδοκορινθία.

Από τη νικήτρια ομάδα της Κορίνθου διακρίθηκε εκτός του Νικολάου, και ο Αμπαδιωτάκης, που πέτυχαν τους 58 από τους 68 πόντους της ομάδας, με 30 πόντους να προέρχονται από τρίποντα. Και οι δύο παραπάνω παίκτες συμμετέχουν στην προετοιμασία της φιλόδοξης παιδικής ομάδας του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ, η οποία στις 21-23 Ιουνίου θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στα τελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων.

Την ομάδα του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ καθοδήγησαν αποτελεσματικά από τον πάγκο οι έφηβοι Παζαράς Αλέξης & Σταματόπουλος Νίκος, οι οποίοι διαχειρίστηκαν άψογα το έμψυχο υλικό, σε ένα τόσο κρίσιμο και δύσκολο αγώνα.

Δεκάλεπτα : 13-5, 18-10, 13-20, 24-16.

ΠΑΛΑΙΜΩΝΑΣ: Γόγολας Νίκος, Καρράς Θεοφάνης, Κάτσουρας Ανδρέας, Νικολάου Οδυσσέας 45(5τρίπ.), Αναργύρου Χρήστος 4, Σταυριαννόπουλος Αναστάσης, Βενετσάνος Βαγγέλης, Αγάθης Ηρακλής 2, Κανελλόπουλος Ανδρέας, Καρράς Χρήστος, Αμπαδιωτάκης Μανώλης 13(2τρίπ.), Παύλου Γιώργος 4.

ΟΙΑΚΑΣ: Καλκούνος 10, Ρέππας 4, Μιχαλόπουλος, Σιατερλής 4, Χάϊδας 15, Μπούνος, Παλαντζάς, Τζαβάρας, Τραφαλής, Ρούσσος 6, Τούμπας, Κατσικάρης 12.