Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ο ΠΑΛΑΙΜΩΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ


Σάββατο, 19/3/2011.


          Η ανδρική ομάδα του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ - Κ.Α.Ο.ΚΟΡΙΝΘΟΥ  πήρε μία καθαρή και σημαντική νίκη από τον ΑΡΓΟΝΑΥΤΗ  ΝΕΑΣ  ΚΙΟΥ  με σκορ 70-79.   Με αυτή τη νίκη η ομάδα της Κορίνθου παρέμεινε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος  της Α΄ Κατηγορίας Ανδρών της Αργολιδοκορινθίας μαζί με τον ΑΡΑΤΟ ΚΙΑΤΟΥ, ενώ στη κορυφή της βαθμολογίας βρίσκεται ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ  ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ,  που ήδη έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την άνοδό του στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία.   
         
Ο αγώνας έγινε στο εκρηκτικό Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Κίου,  όπου η γηπεδούχος ομάδα είχε ελλείψεις λόγω τραυματισμών, και έτσι εμφανίσθηκε στον αγώνα με 9 παίκτες.  Παρά τις ελλείψεις τους οι ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ πήραν το προβάδισμα στο σκορ και το κράτησαν για τρία ολόκληρα δεκάλεπτα. Οι έφηβοι του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ το μόνο που κατάφερναν για αυτά τα τρία δεκάλεπτα ήταν να αυξομειώνουν τη διαφορά από 3 έως 9 πόντους.  Παράλληλα όμως ο νέος προπονητής της κορινθιακής ομάδας (Παράσχος Τσακίρης), εκμεταλλευόμενος την ασφυκτική αμυντική πίεση και το γρήγορο ρυθμό που έδωσε στο παιχνίδι, εξάντλησε τους αντίπαλους παίκτες.

Έτσι τα όσα ακολούθησαν στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν αναπόφευκτα, αφού η κούραση κυρίευσε τους γηπεδούχους και θόλωσε το μυαλό τους. Σε φάουλ που καταλογίσθηκε στον Χατζηαντωνάκη, 8 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα και ενώ το σκορ ήταν για πρώτη φορά ισόπαλο,  αυτός εξοργίσθηκε και πέταξε την μπάλα στον α΄διαιτητή του αγώνα και κινήθηκε απειλητικά προς αυτόν. Στον διαπληκτισμό ενεπλάκησαν και νεαροί φίλαθλοι, και έτσι ο αγώνας διακόπηκε και οι διαιτητές ζήτησαν την εκκένωση του γηπέδου. Οι διαιτητές εκτός από τους φιλάθλους απέβαλαν και τον παίκτη των γηπεδούχων, ενώ έβαλαν στη γραμμή των φάουλ τον πολύ καλό αρχηγό της κορινθιακής ομάδας Παναγιώτη Παζαρά, που εκτέλεσε 6 βολές (2 για το φάουλ, 2 για τεχνική ποινή & 2 για την αποβολή του παίκτη). 



Εκείνη τη στιγμή προηγήθηκε για πρώτη φορά ο ΠΑΛΑΙΜΩΝ, κάτι που με ψυχραιμία διαχειρίσθηκε ο προπονητής του  μέχρι το τέλος του αγώνα. Ο εκνευρισμός συνεχίστηκε στον αντίπαλο πάγκο, αφού 5 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα αποχώρησαν μόνοι τους από το παιχνίδι άλλοι δύο παίκτες του ΑΡΓΟΝΑΥΤΗ.  Έτσι η επικράτηση των Κορινθίων ήταν άνετη.      

Αξίζει να σημειωθεί ότι σκόραραν οι 8 από τους 10 παίκτες του  ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ  που χρησιμοποιήθηκαν στο παιχνίδι, και αυτό ήταν αναμενόμενο αφού όλοι οι παίκτες που πήραν συμμετοχή έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Σε πολύ καλή μέρα βρέθηκε ο αρχηγός της ομάδας Παναγιώτης Παζαράς, και τον ακολούθησαν οι Δημήτρης Μπαλτζής, Κωνσταντίνου & Μεντζέλος.  Κάτω από τα καλάθια κέρδισαν πολλές μάχες οι Μώρος & Σταματόπουλος Αλέξανδρος.  

Πολλά παράπονα έχουν από τους διαιτητές Μαυρατζά & Σταματόπουλο  οι γηπεδούχοι, αν και δεν θα έπρεπε αφού για τα πρώτα τρία δεκάλεπτα είχαν φορτώσει με πολλά φάουλ τους φιλοξενούμενους και «προστάτευαν» τους γηπεδούχους.  Παρ’ όλα αυτά πιστεύουμε ότι ήταν καλοί αφού κατάφεραν σε μία καυτή έδρα να ολοκληρώσουν ένα δύσκολο παιχνίδι.

Δεκάλεπτα : 21-17,  19-21,  16-13,  14-28.

ΠΑΛΑΙΜΩΝ (Τσακίρης):   Λειβαδίτης ,  Κωνσταντίνου 10(2τρίπ.),  Μεντζέλος 3,  Γκούτσης 5(1τρίπ.),  Μπαλτζής Π.,  Μώρος 12(2τρίπ.),  Μπαλτζής Δ. 16(2τρίπ.),  Αμπαδιωτάκης,   Παζαράς 25,   Δανίκας  4,   Σταματόπουλος Αλ. 4.

ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ (Κουλούκης):   Σωφρονιάδης  2,  Χατζηαντωνάκης 7,  Κυριαζής,  Κούγιας Ευάγγ.,  Κούγιας Β. 3,  Καπλαντζής Π.  3,   Θωμόπουλος  17,  Μιχαλόπουλος  27,  Καπλαντζής Μ. 11.

Την επόμενη αγωνιστική (Σάββατο  26/3/2011),  η ομάδα του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ θα αντιμετωπίσει τον  ΑΡΑΤΟ ΚΙΑΤΟΥ.  Ο αγώνας θα γίνει στο Κλειστό Γυμναστήριο Κορίνθου  στις 19:30.







Συγκεντρωτικά τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής του 2ου Γύρου της Α΄ Κατηγορίας του Πρωταθλήματος Ανδρών Αργολιδοκορινθίας, είναι:

ΜΕΘΑΝΑ  Α.Π.Ο.                  -  ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚ.      70 – 87
ΑΡΑΤΟΣ  ΚΙΑΤΟΥ                 -  ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ  ΛΕΧΑΙΟΥ     74 – 71
ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ  Ν.ΚΙΟΥ        -  ΠΑΛΑΙΜΩΝ – Κ.Α.Ο.Κ.       70 – 79
ΟΙΑΞ  ΝΑΥΠΛΙΟΥ                   -  ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Γ.Ε.Α         68 – 78
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ                             -  ΚΡΑΝΙΔΙ  Α.Ο.                     64 – 60
ΑΡΙΣΤΕΑΣ  Γ.Σ.Φ.ΑΡΓΟΥΣ   -  ΔΙΑΓΟΡΑΣ  ΒΕΛΟΥ             0 – 20

Μετά την 8η αγωνιστική του 2ου γύρου, η βαθμολογία* διαμορφώνεται ως εξής:

ΘΕΣΗ
Ο Μ Α Δ Α
Αγώνες
Βαθμοί
Νίκες
Ήττες
1
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ  ΑΟ
19
37
18
1
2
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ  ΑΠΟ
19
32
13
6
3
ΠΑΛΑΙΜΩΝ  Κ.Α.Ο.ΚΟΡΙΝΘΟΥ
19
31
12
7
4
ΑΡΑΤΟΣ-1893  ΚΙΑΤΟΥ  Α.Ο.
19
31
12
7
5
ΚΡΑΝΙΔΙ  Α.Ο.
19
29
10
9
6
ΟΙΑΞ  ΝΑΥΠΛΙΟΥ  Α.Ο.
19
29
10
9
7
ΝEΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  Γ.Ε.Α.
19
28
9
10
8
ΜΕΘΑΝΑ  Α.Π.Ο.
19
27
8
11
9
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ
19
27
8
11
10
ΔΙΑΓΟΡΑΣ  ΒΕΛΟΥ  Α.Σ.
19
26
7
12
11
ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ  ΑΟ
19
26
7
12
12
ΑΡΙΣΤΕΑΣ  Γ.Σ.Φ.ΑΡΓΟΥΣ
19
13
0
19

 ( * : στις ισοβαθμίες οι θέσεις διαμορφώνονται με βάση τη διαφορά πόντων)
         
Την επόμενη αγωνιστική στις 26/3/2011, που θα είναι η 9η του 2ου Γύρου, θα γίνουν οι εξής αγώνες:

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ  ΛΕΧΑΙΟΥ     -  ΜΕΘΑΝΑ Α.Π.Ο.
ΠΑΛΑΙΜΩΝ Κ.Α.Ο.Κ.          -  ΑΡΑΤΟΣ ΚΙΑΤΟΥ
ΔΙΑΓΟΡΑΣ  ΒΕΛΟΥ              -  ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ
ΠΟΣΕΙΔΩΝ  ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ  -  ΟΙΑΞ  ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  Γ.Ε.Α.          -  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΚΡΑΝΙΔΙ Α.Ο.                        -  ΑΡΙΣΤΕΑΣ Γ.Σ.Φ.ΑΡΓΟΥΣ


  Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΠΑΛΑΙΜΩΝ - Κ.Α.Ο.ΚΟΡΙΝΘΟΥ (Κώστας Σταματόπουλος), απαντώντας σε δήλωση του προπονητή της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΛΕΧΑΙΟΥ (Στέφανου Παπαμιχαήλ), που δημοσιεύτηκε σε τοπική εβδομαδιαία αθλητική εφημερίδα, έχει να δηλώσει τα εξής:

1.     Το σωματείο μας έχει όνομα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να το αλλάξει, προσθέτοντας προσωνύμια και ειδικότερα όταν αυτά είναι το όνομα προηγούμενου «προπονητή»,  ο οποίος πρόσβαλε το ιστορικό σωματείο μας με τον τρόπο που γνωρίζουμε όλοι.
2.     Ο συγκεκριμένος προπονητής δεν επέλεξε τα παιδιά που απαρτίζουν τώρα την ανδρική ομάδα μας.  Αντίθετα τα βρήκε από την ακαδημία του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ και δούλεψε μαζί τους όσο μπορούσε και με όσες εμπειρίες είχε. Αυτό βέβαια έκαναν και πολλοί άλλοι προκάτοχοί του,  που πέρασαν ως προπονητές από την Ακαδημία Μπάσκετ του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ.  Η διάκριση των εφήβων μας οφείλεται στην εντατική δουλειά που έκανε ο διακεκριμένος προπονητής Κώστας Χαριτάτος, τους τελευταίους  8 μήνες.  
3.     Αντίθετα τις επιλογές σε παίκτες του συγκεκριμένου πρώην προπονητή τις βιώσαμε, όπου για μία σεζόν η ανδρική ομάδα τερμάτισε τελευταία, ενώ την επόμενη «έδωσε» το πρωτάθλημα σε σωματείο του Ναυπλίου.
4.     Το γεγονός ότι η ανδρική ομάδα του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ  απαρτίζεται από εφήβους και παίδες και έχει αυτή τη στιγμή μέσο όρο ηλικίας τα 17 έτη, είναι αποτέλεσμα των επιλογών της Διοίκησης του σωματείου μας, που προσέχει και προσπαθεί με κάθε τρόπο το υλικό της που προέρχεται από την Ακαδημία Μπάσκετ του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ.  Την ίδια φροντίδα απολαμβάνουν και οι οι δύο ανήλικες μεταγραφές που έχει κάνει το σωματείο μας από το γειτονικό σωματείο του Λεχαίου  (Μπαλτζής Παναγιώτης & Μώρος Μάριος). 
5.     Ο Δημήτρης Μπαλτζής όντως είναι ο καλύτερος παίκτης του φετινού πρωταθλήματος. Βρέθηκε σε ένα οργανωμένο σωματείο προπονητικά και αγωνιστικά  και σε συνδυασμό με τη συνέπειά του και την εργατικότητά του, έχει ξεχωρίσει.  Το ερώτημα είναι γιατί δεν είχε διακριθεί και την περυσινή αγωνιστική περίοδο που αγωνιζόταν με την ομάδα του Λεχαίου υπό τις οδηγίες του Στέφανου Παπαμιχαήλ?
6.     Ο ΠΑΛΑΙΜΩΝ κόντρα στα αρνητικά σχόλια πολλών, συνεχίζει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα την πορεία του σε όλα τα τμήματα,  τα οποία πρωταγωνιστούν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Αργολιδοκορινθίας και την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.