Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Ο «ΠΑΛΑΙΜΩΝΑΣ» ΝΙΚΗΣΕ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

Η ανδρική ομάδα του ΚΑΟΚ ΠΑΛΑΙΜΩΝ πήρε σπουδαία νίκη εκτός έδρας στην Ερμιόνη αντιμετωπίζοντας την αντίστοιχη ανδρική ομάδα του ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ με σκορ 85-86. ΄Ετσι η ομάδα της Κορίνθου ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα της Α1 Τοπικής Κατηγορίας Μπάσκετ Αργολιδοκορινθίας με τον ΟΙΑΚΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ο οποίος ηττήθηκε από το ΛΟΥΤΡΑΚΙ. Στην πρώτη θέση παρέμειναν ισόβαθμες το ΛΕΩΝΙΔΙΟ & το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Γ.Ε.Α. που νίκησαν δύσκολα, και έτσι ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί στην επόμενη και τελευταία αγωνιστική.

Ο αγώνας έγινε στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ερμιόνης και παρ’ όλο δεν είχε ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον, ήταν θεαματικός, με τις δύο ομάδες να πάλεψαν δυνατά για τη νίκη. Η γηπεδούχος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πήρε μία διαφορά 5 πόντων που σύντομα την έχασε και ο ΠΑΛΑΙΜΩΝΑΣ επέβαλε το ρυθμό του και έτσι για όλο τον αγώνα προηγείταν με μία διαφορά 2-6 πόντους. Στο τελευταίο δεκάλεπτο το ΚΡΑΝΙΔΙ παίζοντας μία σφιχτή άμυνα ζώνης περιόρισε την επιθετική δραστηριότητα της Κορινθιακής ομάδας, η οποία παρ’ όλο επιχείρησε πολλά τρίποντα, είχε χαμηλή ευστοχία λόγω και της ιδιαίτερης κατασκευής των μπασκετών. Αυτό είχε ως συνέπεια η κανονική διάρκεια του αγώνα να βρεί τις δύο ομάδες ισόπαλες (76-76).

Στην παράταση με ηγέτες το Σταυρόπουλο & Ματιάτο που απάντησαν στη ζώνη του ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ, κατάφερε ο ΠΑΛΑΙΜΩΝΑΣ να πάρει τη σπουδαία νίκη.

Από τη νικήτρια ομάδα της Κορίνθου διακρίθηκαν και οι έξι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν, με τους Ματιάτο & Σταυρόπουλο να έχουν πετύχει διψήφιο αριθμό πόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο ομάδες δεν είχαν προπονητή στο πάγκο τους, ενώ το ρόλο αυτό για τον ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ κάλυψαν περίφημα οι τρεις έμπειροι παίκτες του: Ματιάτος, Κρητικός & Σταυρόπουλος. Ο τελευταίος με μεγάλη ψυχραιμία πήρε ουσιαστικές αποφάσεις στην παράταση, που οδήγησαν στη νίκη.

Η διαιτησία των Κουτσοδήμου & Σαγρέδου ήταν καλή.

Δεκάλεπτα : 17-18, 22-24, 19-19, 18-15.
ΠΑΛΑΙΜΩΝΑΣ: Βδουκάκης, Καλαματιανός 5(1τρίπ.), Ζαλογιάννης 8, Κωνσταντίνου 5(1τρίπ.), Αμπαδιωτάκης, Μπολάνος, Σταυρόπουλος 31(3τρίπ.), Κρητικός 9, Ματιάτος 28(8 τρίπ.).

ΚΡΑΝΙΔΙ: Σαράντος, Καραθεόπουλος, Καρανικόλας 2, Καπόγιαννης 16(1τρίπ.), Γιαννακόπουλος 12(2τρίπ.), Αγρίμης, Προσίλης 23(3τρίπ.), Μήτσας, Κοντός , Κοντογιάννης 30, Μωριάτης , Πουλής 2.

Ο επόμενος αγώνας και τελευταίος για την ανδρική ομάδα του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ είναι με την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ, το Σάββατο 10/4/2010 στο Κλειστό Γυμναστήριο Κορίνθου, στις 19:00.