Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο TEENS BASKETBALL TOURNAMENT 3on3:
  1. Κάντε κλικ στο ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 
  2. Επιλέξτε download για να κατεβάσετε την φορμα στον υπολογιστή σας
  3. Συμπληρώστε την φόρμα σύμφωνα με τις οδηγίες 
  4. Στείλτε το αρχείο με email στο kaokpalaimon2010@gmail.com
Αν το δελτίο δήλωσης συμμετοχης σας είναι έγκυρο, η ομάδα σας θα είναι δεκτή.(Θα σας σταλεί και το ανάλογο μήνυμα).
Αλλιώς αν παρουσιαστεί κάποιο σημαντικό λάθος στο δελτίο σας, θα σας ενημερώσουμε για αυτό ώστε να διορθωθεί.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ

TEENS BASKETBALL TOURNAMENT 3on3



Ελάτε να παίξετε μπάσκετ…


Είσαι έφηβος ή έφηβη ηλικίας 13-18 ετών και σου αρέσει το μπάσκετ ?
Αν ναι, τότε βρες άλλους 3 φίλους ή φίλες σου, φτιάξε μία ομάδα, δώστε της ένα όνομα, και ελάτε το Σάββατο 25.6.2011 στις 17:00 στα νέα Ανοικτά Γήπεδα Μπάσκετ στα Μπαζώματα του Αγίου Νικολάου,  για να συμμετάσχετε στο 1ο  Τουρνουά Μπάσκετ για μαθητές & μαθήτριες Γυμνασίου & Λυκείου. Εκεί η ομάδα σας θα αγωνιστεί με άλλες αντίστοιχες για να αναδειχθούν οι καλύτερες.
         
Ο ΠΑΛΑΙΜΩΝ-Κ.Α.Ο.ΚΟΡΙΝΘΟΥ,  μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε το 1ο Τουρνουά 3 on 3 για παιδιά Δημοτικού, θέλοντας να προωθήσει τον αθλητισμό και ειδικότερα το μπάσκετ, προχώρησε στη διοργάνωση του συγκεκριμένου τουρνουά.  Δικαίωμα συμμετοχής έχουν έφηβοι & έφηβες ηλικίας 13-18 ετών. Οι κατηγορίες των ομάδων θα είναι :
·        Έφηβοι Γυμνασίου.
·        Έφηβοι Λυκείου.
·        Έφηβες Γυμνασίου & Λυκείου.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στο blogspot του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ (www.kaokpalaimon.blogspot.com), όπου εκεί δίνονται και αναλυτικές οδηγίες. ΠΡΟΣΟΧΗ : Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να σταλούν στο e-mail του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ μέχρι τις 23/6/2011.

Όλες οι ομάδες πρέπει να συγκεντρωθούν το Σάββατο 25/6 στις 17:30, για να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους και να μάθουν το πρόγραμμα των αγώνων. Στις 18:00 θα γίνει η Τελετή Έναρξης και αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι αγώνες οι οποίοι θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Κυριακής 26/6.

Υποστηρικτής στην εκδήλωση είναι ο Δήμος Κορινθίων, που αφ’ ενός πρόβαλε την εκδήλωση στα Γυμνάσια & Λύκεια  και αφ’ ετέρου θα διαθέσει τα συγκεκριμένα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ.

Υπεύθυνος Διοργάνωσης :
·        Φίλιππος Χριστοδούλου,  Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Προπονητής Μπάσκετ,  τηλ. 6996 752378.

Τηλ. Γραφείου ΠΑΛΑΙΜΩΝ-Κ.Α.Ο.ΚΟΡΙΝΘΟΥ :  2741 026025.


ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
 
·         Όροι Συμμετοχής:
1.      Οι συμμετέχοντες στο τουρνουά θα πρέπει να είναι μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου από την περιοχή του Νομού Κορινθίας (13-18ετών) αλλά και από Ακαδημίες Καλαθοσφαίρισης του Νομού Κορινθίας
2.       Η κάθε ομάδα θα αποτελείται από 4 παίκτες ιδίου φύλλου (3 που θα παίζουν και μια αλλαγή).
3.       Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να  φορούν αθλητική περιβολή,
4.      Οι κατηγορίες συμμετοχής είναι θα είναι 2 για τα αγόρια (1η κατηγορία: γεννημένοι 1996-1998 και 2η κατηγορία: γεννημένοι 1993-1995) και 1 για τα κορίτσια (γεννημένες 1993-1998)
·         Κανονισμοί:
1.      Το παιχνίδι τελειώνει στα 10 λεπτά (μικτός χρόνος) ή στους 16 πόντους.
2.      Ο χρόνος του αγώνα στο τελευταίο λεπτό σταματάει σε κάθε φάουλ, παράβαση, ελεύθερη βολή ή οποιαδήποτε διακοπή συμβεί.
3.      Σε περίπτωση ισοπαλίας των δύο ομάδων, θα εκτελεστούν 3 ελεύθερες βολές για κάθε ομάδα εναλλάξ και εν συνεχεία από μια και μια.
4.      Τα σουτ μέσα από την καμπύλη γραμμή και n ελεύθερη βολή, μετρούν για ένα πόντο, ενώ τα σουτ έξω από την καμπύλη γραμμή μετρούν για 2 πόντους.
5.      Η επαναφορά της μπάλας γίνεται από τις πλάγιες γραμμές του γηπέδου.
6.      Όταν αλλάζει η κατοχή μπάλας, η πρώτη πάσα πρέπει να δίνεται σε παίκτη που βρίσκεται έξω από τη γραμμή του τρίποντου. Διαφορετικά θα έχουμε παράβαση (αλλαγή κατοχής).
7.      Μετά από καλάθι ή μετά από πετυχημένη ελεύθερη βολή, αλλάζει η κατοχή της μπάλας.
8.      Μετά τη συμπλήρωση 5 φάουλ από την ομάδα, δίνεται μια ελεύθερη βολή για να εκτελεστεί από την ομάδα που κερδίζει το φάουλ.
9.      Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα για ένα TIME OUT διάρκειας ενός λεπτού. Πρέπει να ζητηθεί σε “νεκρό” σημείο του παιχνιδιού (άουτ, φάουλ, κ.α.). Μόνο τότε ο χρόνος σταματάει.
10.  Απαγορεύεται n άμυνα ζώνης.
11.  Η εσκεμμένη καθυστέρηση του παιχνιδιού, τιμωρείται με μία ελεύθερη βολή.
12.  Οι ομάδες έχουν δικαίωμα συμμετοχής ενός αναπληρωματικού παίκτη, ο οποίος δηλώνεται εξαρχής στο δελτίο συμμετοχής της ομάδας. Η αλλαγή θα πρέπει να γίνεται σε “νεκρό” σημείο του παιχνιδιού.