Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΤΟΥΡΝΟΥΑ BASKET 3on3 για έφηβους.

Με επιτυχία έγινε το Σάββατο 25 Ιουνίου στα Ανοικτά Γήπεδα Μπάσκετ της Παραλίας Αγίου Νικολάου (Μπαζώματα),  το 1ο  Τουρνουά Μπάσκετ για Παιδιά Γυμνασίου & Λυκείου που διοργάνωσε η διοίκηση του ΠΑΛΑΙΜΩΝ-Κ.Α.Ο.ΚΟΡΙΝΘΟΥ.   
         
Το μεγαλύτερο σωματείο καλαθοσφαίρισης της Κορινθίας,  θέλοντας να προωθήσει τον αθλητισμό και ειδικότερα το μπάσκετ στους εφήβους, προχώρησε στη διοργάνωση του συγκεκριμένου τουρνουά.  Δικαίωμα συμμετοχής είχαν έφηβοι ηλικίας 13- 18 ετών.
         
Έτσι στα Ανοικτά Γήπεδα Μπάσκετ του Αγίου Νικολάου συγκεντρώθηκαν 100 περίπου αγόρια & κορίτσια, που η πλειοψηφία τους (65 άτομα) είχαν συγκροτήσει τις 17 ομάδες που συμμετείχαν στην εκδήλωση.  Ήταν επιλογή των διοργανωτών  να  οργανωθούν όμιλοι,  έτσι ώστε η κάθε ομάδα να δώσει τουλάχιστον 5 αγώνες. 

Να σημειώσουμε ότι οι συμμετοχές ήταν από όλη σχεδόν την Κορινθία αφού υπήρχαν ομάδες από το Βέλο, το Ζευγολατιό, το Χιλιομόδι, το Λουτράκι και τους Αγίους Θεοδώρους.

Αναλυτικά οι κατηγορίες και οι νικήτριες ομάδες ήταν οι εξής :
·        Στην 1η Κατηγορία,  Αγοριών ηλικίας Γυμνασίου, συμμετείχαν 5 ομάδες. Την κατηγορία αυτή συμπλήρωσε η μοναδική ομάδα κοριτσιών που είχε δηλώσει συμμετοχή, οι  ΑΑΑ  που κέρδισαν τις εντυπώσεις για το θάρρος τους να αντιμετωπίσουν τις 5 ομάδες των αγοριών.  Μεγάλοι  νικητές  στη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν οι  Celtics, με τους  Λειβαδίτη Δημήτρη,  Κάτσουρα Ανδρέα & Σμυρνή Παναγιώτη.  Οι αήττητοι  Celtics , στον τελικό αντιμετώπισαν τους  Απαράδεκτους  (Σταυριανόπουλος,  Καρράς,  Μίσιος & Σιερίφογλου),  τους οποίους και άφησαν στη δεύτερη θέση της κατηγορίας.  Και οι δύο ομάδες του τελικού είχαν απαρτιστεί από αγόρια της Παιδικής Ομάδας του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ.
 
·        Στην 2η Κατηγορία,  Αγοριών ηλικίας Λυκείου, συμμετείχαν 11 ομάδες και μεγάλοι νικητές ήταν οι  Παραλίες B.C.,  με τους Τριαντάφυλλο Νίκο,  Γκούτση Χρήστο & Πανταζή Παντελή.  Οι Παραλίες Β.C.  ήταν αήττητοι σε όλο το τουρνουά (7 παιχνίδια), ενώ στον τελικό αντιμετώπισαν την επίσης αήττητη μέχρι εκείνη τη στιγμή ομάδα του Διαγόρα (Δεληγιάννης, Μακρής, Κολλιόπουλος & Ραυτόπουλος).  Στην τρίτη θέση της κατηγορίας βρέθηκαν οι  Άγιοι Θεόδωροι  (Νικολάου,  Σταμέλος,  Χιόνης  &  Ιωσηφίδης) που κέρδισαν στο μικρό τελικό τους  Απόφοιτους (Σταματόπουλος Ν., Καπασακαλίδης, Θυμής & Σταματόπουλος Αλ.).

Κατά γενική ομολογία όλοι οι συμμετέχοντες και όχι μόνο οι νικητές, έφυγαν ικανοποιημένοι για τους πολλούς αγώνες που έδωσαν.

Το Δ.Σ. του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ ευχαριστεί το Δήμο Κορινθίων που φρόντισε ώστε τα γήπεδα του Αγίου Νικολάου να είναι διαγραμμισμένα και εξοπλισμένα για τη διοργάνωση.

Θερμές ευχαριστίες στην εταιρεία ΠΡΟΜΟΤ ΚΟΡΙΝΘΟΥπου εκπροσωπεί αποκλειστικά τις αμερικάνικες λιχουδιές JELLY-BELLY,  καθώς και την αλυσίδα fast-café  ΚΑΦΕΔΡΟΜΙΟ  που με την υποστήριξή τους καλύφθηκαν τα έξοδα της διοργάνωσης.  Ευχαριστούμε επίσης την εταιρεία ήχος & φως Richter που φρόντισε ώστε τα Ανοικτά Γήπεδα Μπάσκετ να γεμίσουν με έντονη νεανική μουσική, καθώς και την  ΗΒΗ  που δρόσισε τους μικρούς αθλητές.  

Να σημειωθεί ότι στο τουρνουά δεν υπήρχε οικονομική συμμετοχή από τους αθλητές, ενώ οι νικητές  έφυγαν «φορτωμένοι» με δώρα που πρόσφεραν οι εξής εταιρείες:
§  Μετάξι – λευκά είδη, που έδωσε στους νικητές και φιναλίστ και των δύο κατηγοριών  μπουρνούζια & πετσέτες θαλάσσης.
§  ΟR-restο,  που πρόσφερε στον κάθε νικητή της 2ης κατηγορίας ένα γεύμα για 2 άτομα.
§  ΟR-fashion,  που πρόσφερε στην μοναδική ομάδα των κοριτσιών από μία εκπτωτική κάρτα 30% .
§  ΑΧΤΣΟΓΛΟΥ-ορθοπεδικά,  που πρόσφερε στους νικητές της 1ης κατηγορίας από ένα ζευγάρι καλοκαιρινά σανδάλια.
§  WATER-FUN,  που έδωσε στους νικητές και φιναλίστ και των δύο κατηγοριών κάρτες δωρεάν εισόδου για δύο άτομα.
Η διοίκηση του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ ευχαριστεί θερμά τους παραπάνω δωροθέτες της εκδήλωσης,  που στις δύσκολες μέρες που διανύουν έδειξαν την ευαισθησία να ανταποκριθούν θετικά και να αγκαλιάσουν την εκδήλωση.

Οι χορηγοί επικοινωνίας  MYRADIO  &  MYpress,  τόσο για την προβολή της εκδήλωσης όσο και την παρουσία τους στα decks, όπου με τις μουσικές επιλογές τους  δημιούργησαν ένα πολύ ευχάριστο κλίμα, συγκεντρώνουν επίσης τις ευχαριστίες μας.
     
Τέλος η διοίκηση του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ ευχαριστεί όλους τους αθλητές που βοήθησαν ως διαιτητές τη διεξαγωγή των αγώνων, καθώς και το προπονητή των υποδομών της Ακαδημίας Basketball Κορίνθου του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ Φίλιππο Χριστοδούλου,  που επιμελήθηκε την οργάνωση της εκδήλωσης.