Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ «ΑΠΟΣΤ. ΚΑΤΡΙΛΙΩΤΗΣ»

Μέσα στο πιο σημαντικό Σαββατοκύριακο για το ελληνικό μπάσκετ, όπου το final four της Βαρκελώνης είναι σε εξέλιξη, η ομάδα νέων του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ θα διεκδικήσει ένα τίτλο.

Το Σάββατο  7/5/2011,  στις 19:00,  στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Κίου,  ο ΠΑΛΑΙΜΩΝ θα αντιμετωπίσει το ΛΕΩΝΙΔΙΟ, στον Τελικό του Πρωταθλήματος Νέων «Απ. Κατριλιώτης».
 
Η αποστολή της κορινθιακής ομάδας θα αναχωρήσει από το Κλειστό Γυμναστήριο Κορίνθου στις 17:00.

Ο προπονητής του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ  (Τσακίρης) θα πάρει μαζί του τους 8 έφηβους (Μεντζέλο,  Γκούτση,  Μπαλτζή,   Μώρο,  Κωνσταντίνου,  Σταματόπουλο Αλ.,  Σταματόπουλο Ν.,  Δανίκα), ενώ τη δωδεκάδα θα συμπληρώσουν παίδες και παμπαίδες .

          Θυμίζουμε ότι το πρωτάθλημα Νέων «Απόστολος Κατριλιώτης» διοργανώνεται από την Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αργολίδας – Κορινθίας (Ε.Σ.Κ.Α.Κ.), στη μνήμη του πρόωρα χαμένου χαρισματικού αθλητή της Αργολίδας. Στο πρωτάθλημα αυτό έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλα τα σωματεία της Ε.Σ.Κ.Α.Κ. που συμμετέχουν στα τοπικά και εθνικά πρωταθλήματα. Οι ομάδες πρέπει να απαρτίζονται από αθλητές που έχουν γεννηθεί από το 1990 και μετά.

Οι συμμετέχουσες ομάδες είχαν χωρισθεί σε δύο ομίλους, όπου ύστερα από μονούς αγώνες οι πρώτοι των δύο ομίλων θα αγωνίζονταν  στον τελικό που θα γίνει στη γενέτειρα του άτυχου αθλητή, τη Νέα Κίο. 

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΜΕ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΛΕΧΑΙΟΥ Ο ΠΑΛΑΙΜΩΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ «ΚΑΤΡΙΛΙΩΤΗΣ».

Σάββατο,  30/4/2011.

          Το Σάββατο 30/4/2011 ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του πρωταθλήματος νέων «Απόστολος Κατριλιώτης» με τον ΠΑΛΑΙΜΩΝ να φθάνει στον τελικό, μετά από μία μεγάλη νίκη κατά της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ με σκορ 84-51.

Το πρωτάθλημα Νέων «Απόστολος Κατριλιώτης» διοργανώνεται από την Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αργολίδας – Κορινθίας (Ε.Σ.Κ.Α.Κ.), στη μνήμη του πρόωρα χαμένου χαρισματικού αθλητή της Αργολίδας. Στο πρωτάθλημα αυτό έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλα τα σωματεία της Ε.Σ.Κ.Α.Κ. που συμμετέχουν στα τοπικά και εθνικά πρωταθλήματα. Οι ομάδες πρέπει να απαρτίζονται από αθλητές που έχουν γεννηθεί από το 1990 και μετά.

Οι συμμετέχουσες ομάδες είχαν χωρισθεί σε δύο ομίλους, όπου ύστερα από μονούς αγώνες οι πρώτοι των δύο ομίλων θα αγωνισθούν στον τελικό που θα γίνει στη γενέτειρα του άτυχου αθλητή, τη Νέα Κίο.  Στον όμιλο της Κορινθίας συμμετείχαν οι εξής ομάδες :
·        ΠΑΛΑΙΜΩΝ  ΚΟΡΙΝΘΟΥ
·        ΠΟΣΕΙΔΩΝ  ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
·        ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ  ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ
·        ΑΡΑΤΟΣ  ΚΙΑΤΟΥ
·        ΞΥΛΟΚΑΣΤΟ
·        ΚΟΚΚΩΝΙ
Στον όμιλο της Αργολίδας-Κυνουρίας συμμετείχαν οι εξής ομάδες:
§  ΛΕΩΝΙΔΙΟ Α.Σ.
§  ΚΟΡΩΝΙΣ ΛΥΓΟΥΡΙΟΥ
§  ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Γ.Ε.Α.
§  ΟΙΑΞ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
§  ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ  Ν.ΚΙΟΥ
§  ΠΗΓΑΣΟΣ  Α.Ο.

Στο παιχνίδι που έγινε στο Κλειστό Γυμναστήριο Κορίνθου η ομάδα του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ φιλοξένησε την ομάδα του ΛΕΧΑΙΟΥ. Το αποτέλεσμα του αγώνα θα καθόριζε την ομάδα που θα πήγαινε στον τελικό της Νέας Κίου. Αυτό αποτέλεσε το βασικό κίνητρο ώστε να γίνει ένα παιχνίδι συναρπαστικό σε όλη τη διάρκειά του, με πολλές θεαματικές φάσεις. Το πρώτο ημίχρονο ήταν απόλυτα ισορροπημένο, με την ομάδα της Κορίνθου να πηγαίνει στα αποδυτήρια με μία διαφορά 2 πόντων (35-33).

Στο τρίτο δεκάλεπτο,  οι έφηβοι του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ βγήκαν πιο αποφασισμένοι από τα αποδυτήρια και έκαναν ένα επιθετικό ξέσπασμα συνοδευόμενο από καλή άμυνα. Έτσι στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου πήραν μία διαφορά 13 πόντων, την οποία και αύξησαν θεαματικά στο τέταρτο δεκάλεπτο.  

Από τη γηπεδούχο ομάδα σκόραραν όλοι οι παίκτες, με τους Μπαλτζή, Σταματόπουλο Αλ., Δανίκα, Γκούτση & Μώρο να έχουν πετύχει διψήφιο αριθμό πόντων.

Πολύ καλή η διαιτησία των Τζαμάκου & Πετρόπουλου, που κατάφεραν να διατηρήσουν τον αγώνα σε αθλητικά πλαίσια, παρά το πάθος που υπήρχε και από τις δύο ομάδες, καθώς και τις επαναλαμβανόμενες προκλήσεις ορισμένων φιλοξενούμενων παικτών.

Δεκάλεπτα:  22-19,  13-14,  22-11,  27-7.

ΠΑΛΑΙΜΩΝ (Τσακίρης):   Μεντζέλος 8,   Γκούτσης 11(2τρίπ.),  Μπαλτζής 17(2τρίπ.),   Μώρος 10(2τρίπ.),  Κωνσταντίνου 6,  Σταματόπουλος Αλ.15, Αμπαδιωτάκης 2, Σταματόπουλος Ν. 2, Δανίκας 13.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ (Παπαμιχαήλ):  Κουλιάτσης,  Καραμάνη,   Μερεμέτης,  Λύκος 18,  Μπαρλάς,  Ρομπόκος 9,  Πανούσης 9(2τρίπ.),  Τσικούδης,  Πούρος 15(1τρίπ.),  Ηλιού,  Κωνσταντίνος.

          Έτσι η ομάδα της Κορίνθου τερμάτισε πρώτη στον όμιλο της Κορινθίας με 5 νίκες σε 5 αγώνες. Στον όμιλο της Αργολίδας-Κυνουρίας στην πρώτη θέση ισοβάθμησαν το ΛΕΩΝΙΔΙΟ & το ΛΥΓΟΥΡΙΟ με 4 νίκες και 1 ήττα σε 5 αγώνες, αλλά το εισιτήριο για τον τελικό το πήρε η πρώτη ομάδα που στο μεταξύ τους παιχνίδι είχε κερδίσει. 

Ο τελικός θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο  7/5/2011,  στο Κλειστό της Νέας Κίου, όπου η ομάδα του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ, θα αντιμετωπίσει την ομάδα του ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ.  
Ο αγώνας θα γίνει στις 19:00, ενώ η αποστολή της κορινθιακής ομάδας θα αναχωρήσει από το Κλειστό Γυμναστήριο Κορίνθου στις 17:00. 
Η διοίκηση του ιστορικού σωματείου της Κορίνθου καλεί τους φίλους της ομάδας να συνοδέψουν την αποστολή, δηλώνοντας θέση στο λεωφορείο (τηλ. 2741 026025).