Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΠΑΛΑΙΜΩΝ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ - ΛΕΧΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΙΑΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΚΑΚΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

Σάββατο, 11/12/2010.

          Η ανδρική ομάδα του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ - Κ.Α.Ο.ΚΟΡΙΝΘΟΥ  ηττήθηκε από την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ  ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ  με σκορ 65-66.   Έτσι η ομάδα της Κορίνθου πέρασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος  της Α΄ Κατηγορίας Ανδρών της Αργολιδοκορινθίας,  αφήνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας τους ΠΟΣΕΙΔΩΝ  ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ και  ΟΙΑΞ  ΝΑΥΠΛΙΟΥ,  οι οποίοι προχώρησαν με νίκες.  
         
Στο αποτέλεσμα βοήθησαν σημαντικά οι διαιτητές του αγώνα, οι οποίοι σφύριζαν προκλητικά υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας, κάνοντας το παιχνίδι ντέρμπι.  Η συστηματική «εξουδετέρωση» των τριών από τους πέντε βασικούς παίκτες του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ (Μπαλτζή Δ., Παζαρά, Ματιάτο) από το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα, φορτώνοντας  τους με φάουλ, επηρέασε την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Από την άλλη μεριά όλοι οι περιφερειακοί  παίκτες των αντιπάλων φορτώθηκαν με κάποια φάουλ στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα. Φυσικά η πολύ καλή επίθεση της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες που τις έδιναν απλόχερα οι διαιτητές του αγώνα.  Παρ’ όλα αυτά η γηπεδούχος ομάδα πάλεψε, με τους εφήβους της να παίρνουν αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Στα τελευταία λίγα δευτερόλεπτα του αγώνα ο β΄διαιτητής του αγώνα (Ζάρκος), διαμόρφωσε για άλλη μία φορά αποτέλεσμα εις βάρος του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ, αφού είδε μόνο το φάουλ που έκανε η γηπεδούχος ομάδα  και κανένα από τα 3 φάουλ που έγιναν σε 3 διαφορετικούς παίκτες του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ  στην τελευταία επίθεσή τους. Ο έμπειρος α΄διαιτητής  του αγώνα (Καραλής), στην παραπάνω καθοριστική για το αποτέλεσμα φάση, ήταν απλός θεατής …

Για την «παράξενα» αρνητική διαιτησία, η διοίκηση του ιστορικού σωματείου θα αποστείλει αναλυτική έκθεση τόσο στην Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης  Αργολιδοκορινθίας, όσο και στην Ένωση των Διαιτητών.  Είναι θλιβερό ένα σωματείο που έχει αποφασίσει να βασισθεί στους εφήβους του (φαινόμενο σπάνιο πανελλαδικά), να τυγχάνει τέτοιας μεταχείρισης από τη διαιτησία ή από μηχανισμούς υπόγειους που χρησιμοποιούν τη διαιτησία.
Η διοίκηση του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ δεν πρόκειται να ανεχθεί αντιαθλητικά στοιχεία όπως ο Ζάρκος, να καθορίζουν την τύχη ενός ιστορικού σωματείου που έχει αποφασίσει να υπηρετεί τον αναπτυξιακό αθλητισμό. 

Στο κατάμεστο για άλλη μία φορά Κλειστό Γυμναστήριο Κορίνθου, φιλάθλους και αθλητές περίμενε μία έκπληξη. Το μεγάλο έργο του κλιματισμού του Κλειστού λειτούργησε δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες στον εσωτερικό χώρο, σε μία ιδιαίτερα κρύα ημέρα. 

Δεκάλεπτα : 16-16,  16-19,  22-19,  11-12.

ΠΑΛΑΙΜΩΝ (Χαριτάτος):   Σταματόπουλος Ν.,  Σταματόπουλος Αλ.,  Σβαρδάγκαλος 11,  Κωνσταντίνου 5,  Μπαλτζής Π.,  Μώρος,  Μπαλτζής Δ. 26(2τρίπ.),  Δανίκας 6,  Μπολάνος,  Παζαράς  3,  Κρητικός 9,  Ματιάτος 5(1τρίπ.).

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ (Παπαμιχαήλ):   Λυμπερόπουλος,  Γούλας 3,  Κορδαλής   19(5τρίπ.),  Κρασσαδάκης 19(1τρίπ.),  Δημητριάδης 5,  Κριεζής  5(1τρίπ.),  Παπαθάνος  9,  Ζώγαλης,  Πρέσβελος,  Παχούλας,  Γεώργαρης,  Δημητρακόπουλος  6(1τρίπ.).


Την επόμενη αγωνιστική (Σάββατο 18/12),  η ομάδα του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ θα αντιμετωπίσει τους  ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ  Ν. ΚΙΟΥ.  Ο αγώνας θα γίνει στο Κλειστό Γυμναστήριο Κορίνθου,  στις 19:30.  






Συγκεντρωτικά τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής του 1ου Γύρου της Α΄ Κατηγορίας του Πρωταθλήματος Ανδρών Αργολιδοκορινθίας, είναι:

ΜΕΘΑΝΑ  Α.Π.Ο.                  -  ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Γ.Ε.Α.       67 – 73
ΑΡΑΤΟΣ  ΚΙΑΤΟΥ                -  ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 54 – 70
Κ.Α.Ο.Κ  ΠΑΛΑΙΜΩΝ          -  ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ  ΛΕΧΑΙΟΥ 65 – 66
ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ  Ν.ΚΙΟΥ       -  ΑΡΙΣΤΕΑΣ  Γ.Σ.Φ.ΑΡΓΟΥΣ  65 – 58
ΟΙΑΞ  ΝΑΥΠΛΙΟΥ                -  ΚΡΑΝΙΔΙ  Α.Ο.                    54 – 49
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  ΚΟΡΙΝΘΟΥ    -  ΔΙΑΓΟΡΑΣ  ΒΕΛΟΥ           87 – 54

Μετά την 7η αγωνιστική η βαθμολογία* διαμορφώνεται ως εξής:

ΘΕΣΗ
Ο Μ Α Δ Α
Αγώνες
Βαθμοί
Νίκες
Ήττες
1
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ  ΑΟ
7
13
6
1
2
ΟΙΑΞ ΝΑΥΠΛΙΟΥ Α.Ο.
7
13
6
1
3
ΠΑΛΑΙΜΩΝ  Κ.Α.Ο.ΚΟΡΙΝΘΟΥ
7
12
5
2
4
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  ΚΟΡΙΝΘΟΥ  ΑΠΟ  
7
12
5
2
5
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ
7
12
5
2
6
ΝEΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  Γ.Ε.Α.
7
11
4
3
7
ΑΡΑΤΟΣ-1893  ΚΙΑΤΟΥ Α.Ο.
7
10
3
4
8
ΚΡΑΝΙΔΙ Α.Ο.
7
10
3
4
9
ΜΕΘΑΝΑ Α.Π.Ο.
7
9
2
5
10
ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ  ΑΟ
7
9
2
5
11
ΔΙΑΓΟΡΑΣ  ΒΕΛΟΥ  Α.Σ.
7
8
1
6
12
ΑΡΙΣΤΕΑΣ  Γ.Σ.Φ.ΑΡΓΟΥΣ
7
7
0
7

 ( * : η βαθμολογία διαμορφώνεται με βάση τη διαφορά πόντων)
         
Την επόμενη αγωνιστική στις 18/12/2010, που θα είναι η 8η του 1ου Γύρου, θα γίνουν οι εξής αγώνες:

ΠΟΣΕΙΔΩΝ  ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ -  ΜΕΘΑΝΑ  Α.Π.Ο.
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ  ΛΕΧΑΙΟΥ     -  ΑΡΑΤΟΣ  ΚΙΑΤΟΥ
Κ.Α.Ο.Κ.  ΠΑΛΑΙΜΩΝ                   -  ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ  Ν. ΚΙΟΥ  
ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  Γ.Ε.Α.                   -  ΟΙΑΞ  ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΚΡΑΝΙΔΙ Α.Ο.                        -  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  ΚΟΡΙΝΘΟΥ   ΔΙΑΓΟΡΑΣ  ΒΕΛΟΥ            -  ΑΡΙΣΤΕΑΣ  Γ.Σ.Φ.ΑΡΓΟΥΣ