Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΜΕ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ Ο ΠΑΛΑΙΜΩΝ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ «ΚΑΤΡΙΛΙΩΤΗΣ».

          Το Σάββατο 7/5/2011 ολοκληρώθηκε το Πρωτάθλημα Νέων «Απόστολος Κατριλιώτης» με τον ΠΑΛΑΙΜΩΝ να χρίζεται πρωταθλητής,  αφού στον τελικό που έγινε στη Νέα Κίο πέτυχε μεγάλη νίκη κατά του  ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ  με σκορ 67-52.


Θυμίζουμε ότι το Πρωτάθλημα Νέων «Απόστολος Κατριλιώτης» διοργανώνεται από την Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αργολίδας – Κορινθίας (Ε.Σ.Κ.Α.Κ.), και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία της Ε.Σ.Κ.Α.Κ. που συμμετέχουν στα τοπικά και εθνικά πρωταθλήματα. Οι ομάδες πρέπει να απαρτίζονται από αθλητές που έχουν γεννηθεί από το 1990 και μετά.

Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος μόνο στο 1ο δεκάλεπτο που έληξε με σκορ 15-16.  Από το 2ο δεκάλεπτο η ομάδα της Κορίνθου έχοντας στη διάθεσή της περισσότερους έμπειρους παίκτες, άρχισε να προηγείται συνεχώς και να «κτίζει» σταδιακά διαφορά, αφού στο ημίχρονο είχε προβάδισμα 5 πόντων (31-26). 

Στο 3ο δεκάλεπτο, με πρωταγωνιστές αφ’ενός τον Κωνσταντίνου που πέτυχε 10 πόντους και αφ’ετέρου τον Γκούτση  που έβαλε 2 τρίποντα, η διαφορά πήγε στους 12 πόντους  (54-42).  Στο 4ο δεκάλεπτο οι παίκτες του Λεωνιδίου ανήμποροι να αντιδράσουν, έπαιξαν σκληρά και εισέπραξαν πολλά φάουλ που οδήγησαν τους παίκτες του ΠΑΛΑΙΜΩΝΑ στη γραμμή των φάουλ όπου εκτέλεσαν πολλές βολές, όπου οι περισσότερες ήταν εύστοχες.

Από την πρωταθλήτρια ομάδα της Κορίνθου , σκόραραν σχεδόν όλοι οι παίκτες, με τους  Κωνσταντίνου,  Μπαλτζή  & Γκούτση  να έχουν πετύχει διψήφιο αριθμό πόντων.  Οι  Μεντζέλος & Σταματόπουλος Ν. έπαιξαν για άλλη μία φορά καλή άμυνα, ενώ οι Δανίκας, Μώρος & Σταματόπουλος Αλ. κυριάρχησαν κάτω από τα καλάθια.

Πολύ καλή η διαιτησία των Πετρόπουλου  &  Τρίγκα, που κατάφεραν με τα αμερόληπτα σφυρίγματά τους να διατηρήσουν έναν αγώνα με πολύ πάθος, σε αθλητικά πλαίσια.

Δεκάλεπτα:  15-16,  16-10,  23-16,  13-10.

ΠΑΛΑΙΜΩΝ (Τσακίρης):   Μεντζέλος 6,   Γκούτσης 10(3τρίπ.),  Μπαλτζής 15(2τρίπ.),   Μώρος 3,  Κωνσταντίνου 21(2τρίπ.),  Αγάθης, Σταματόπουλος Αλ.7,  Αμπαδιωτάκης,  Σταματόπουλος Ν. 1,  Δανίκας 4.

ΛΕΩΝΙΔΙΟ  (Δολιανίτης):  Χείλαρης Σ. 3,  Πουτσελάς,  Κύριος Ν.,  Τσεμπέλης 30(3τρίπ.),   Κύριος Γ. 8,  Χασάπης  8(1τρίπ.),  Σαρρής,  Γολέγος  3(1τρίπ.),  Ξηνταράς,  Βλάμης.

          Έτσι η εφηβική (ουσιαστικά) ομάδα της Κορίνθου πήρε τη ρεβάνς από τον πρόωρο και άδικο αποκλεισμό της στο εφηβικό πρωτάθλημα, που είχε συμβεί στην αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου,  αποδεικνύοντας με τη σκληρή και μεθοδευμένη δουλειά της, ότι αποτελεί το πιο δυνατό νεανικό σύνολο της Αργολιδοκορινθίας.

Τον Τελικό του Πρωταθλήματος Νέων παρακολούθησαν ο πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αργολίδας & Κορινθίας Δημήτριος Αγγελόπουλος, καθώς και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης.  Την απονομή του κυπέλλου στον αρχηγό της ομάδας Σταματόπουλο Νίκο, έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης, ενώ ο Αντιδήμαρχος Άργους  κ. Κρίγκος, έδωσε τα μετάλλια σε όλους τους παίκτες της Κορίνθου που άρχισαν να χορεύουν γύρω από το τρόπαιο.

Συγκινητική ήταν και η στιγμή της απονομής αναμνηστικής πλακέτας από τον Αντιδήμαρχο Άργους στη μητέρα του εκλειπόντος Απόστολου Κατριλιώτη, στη μνήμη του οποίου έχει ονομασθεί το Πρωτάθλημα Νέων της Αργολιδοκορινθίας.